Kia EV9 – banebrydende EV, der kombinerer progressivt, fedt design med autentisk SUV-karakter

Kia Corporation har i dag afsløret billeder af det udvendige og indvendige design af Kia EV9, som er mærkets første eldrevne flagskib med tre sæderækker, og som både byder på dristig styling og sofistikeret elegance hele vejen rundt. Kia EV9 er et stort skridt op i koncernens transformation til at blive en leverandør af fremtidssikrede mobilitetsløsninger.

EV9-modellens dristige og selvsikre visuelle udstråling er inspireret af Kias designfilosofi, ”Opposites United”, som forener de kreative værdier fra naturens forskelligartede egenskaber med modernitet og skaber en harmonisk helhed. Kias designere har skabt en unik kombination af elegante, skulpturelle former og en stilren og livlig geometri, som tilsammen giver en markant, moderne helstøbt SUV.

”Kia EV9 bryder grænser med det formål at sætte nye standarder for design, opkoblingsmuligheder, anvendelighed og miljøansvarlighed”, udtalte Karim Habib, som er Executive Vice President og Head of Kia Global Design Center. “Kia EV9 giver kunderne exceptionel høj kvalitet og er et friskt pust blandt elbilerne i segmentet for familie-SUV’er. Denne nye type bil leverer en instinktiv oplevelse og fremragende komfort – ikke kun for føreren, men for alle personer i bilen takket være innovativ pladsudnyttelse, teknologi og design”.

Udvendigt design: sætter nye standarder for fremtidens design af eldrevne SUV’er

Med mærkets ”Opposites United”-designfilosofi som ledestjerne har Kias designere fokus på at skabe biler med unik visuel appeal. Særligt ”Bold for Nature”-søjlen i ideologien, som skaber inspiration til at kombinere elementer fra naturen og den materialistiske verden, har spillet en afgørende rolle for udviklingen af EV9’s udvendige design. Resultatet er en bil som ubesværet kombinerer en tydelig aura af robuste egenskaber til alle forhold og den ægte ro fra en sofistikeret elbil, som sætter standarden for fremtidens design af eldrevne SUV’er.

Fronten på EV9 kendetegnes af enkle og rene linjer og karrosseriflader, der udstråler lige mængder selvsikkerhed, klarhed og ro. EV9’s ”Digital Tiger Face” fremhæves af en ”Digital Pattern Lighting-kølergrill” og markante lodrette forlygter, hvilket resulterer i en visionær og futuristisk fremtoning. Bilens Digital Tiger Face har to enheder af små kubeformede lygter i karrosseriet ved siden af hver forlygte. EV9’s innovative ”Star Map-LED-dagskørelys’ skaber en ny lyssignatur og et sofistikeret animeret lysmønster, som vil kendetegne Kias Digital Tiger Face på mærkets fremtidige elbiler.

Siderne på EV9 er udformet på baggrund af et polygonalt designsprog og kombinerer elegant en stærk og umiskendelig SUV-identitet med usædvanlig stor aerodynamisk effektivitet. Dynamiske trekantede skærmstrukturer og markante geometriske hjulkasser giver i kombination med karrosseriets udformning og de polygonale elementer en harmonisk struktur og et beslutsomt look. Flugtende dørhåndtag og en kileformet taglinje giver et indtryk af elegant og effektiv bevægelse.

Bagest på bilen afspejler bagklappens enkle og rene linjer, der på elegant vis prydes af slanke baglygter, som afspejler forlygternes design, yderligere EV9’s stærke og selvsikre look.

Indvendigt design: nye former for plads, komfort og oplevelse for alle personer i bilen

”Technology for Life”-søjlen i Kias ”Opposites United”-designfilosofi sikrer, at der kun udvikles teknologi og innovation, som fremmer positive og intuitive interaktioner mellem menneske og maskine – med deraf følgende nye muligheder for mobilitet. Disse værdier har spillet en afgørende rolle for udviklingen af kabinen i EV9. De har givet Kias designere mulighed for at prioritere plads, komfort og teknologi for alle personer i bilen med en nytænkning af en familie-SUV’s egenskaber.

EV9 er bygget på Kias Electric Global Modular Platform (E-GMP), og den lange akselafstand og den helt flade elbilkonstruktion har givet mulighed for at skabe masser af plads til alle personer i bilen, hvor de kan slappe af med loungeagtig komfort på alle tre sæderækker. Bilen tilbydes med enten seks eller syv sæder, da Kia har taget hensyn til feedback fra familier, som har evalueret sædekonfigurationerne og funktionerne, for at EV9 kan byde på ensartet plads, komfort og oplevelse for alle personer i bilen, så al opmærksomhed ikke er rettet mod føreren.

Personerne på første og anden sæderække har mulighed for at læne sæderne tilbage og slappe af, mens EV9 lades op. En anden sædekonfiguration giver mulighed for at dreje sæderne på anden sæderække 180 grader, så passagererne kan tale med passagererne på tredje sæderække. Sæderne på tredje sæderække er forsynet med kopholdere og ladestik til mobile devices.

I hele den rummelige, lette og luftige kabine oser EV9 af et elegant, enkelt og ualmindeligt brugervenligt design i førsteklasses kvalitet. Det åbne, flydende panoramiske instrumentpanel går fra rattet til midten af bilen. To 12,3” touchskærme, der er integreret med et 5” segmentdisplay, forbedrer den digitale oplevelse med nem betjening af bilens funktioner og med antallet af fysiske knapper holdt på et minimum.

Midterkonsollen har mange opbevaringsmuligheder inklusive et rummeligt opbevaringsrum nederst. Midterkonsollen er desuden designet, så de supplerer det overordnede raffinement i kabinen.

EV9’s store display, navigation og telematik (AVNT) giver en elegant og fordybende oplevelse. Det giver personerne i bilen mulighed for nemt at engagere sig i og interagere med det digitale univers. Under AVNT-skærmen giver en række skjulte touchknapper adgang til betjening af en start-stop-funktion, AVNT, varme, ventilation og aircondition (HVAC).

Verdenspremiere: Kia EV9 er skabt til at nytænke måden vi transporterer os på

Kia EV9 får digital verdenspremiere i slutningen af marts. I forbindelse med den digitale event vil Kia afsløre alle produktinformationer og starte den globale kampagne med sloganet: ” Here to reshape the way we move”.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Få nyhederne først

Hold dig på forkant og bliv informeret ved at
abonnere på vores månedlige nyhedsbrev i dag.