Kia Niro kåret som Women’s World Car of the Year 2023

Den helt nye kompakte crossover, Kia Niro, er netop kåret som Women’s World Car of the Year 2023 (WWCOTY). En jury på 63 kvindelige motorjournalister fra 43 lande fordelt på fem kontinenter har stemt – og valget faldt altså på Kia Niro, som den bedste blandt i alt 59 nye bilmodeller.

Offentliggørelsen af vinderen falder sammen med den internationale kvindedag, en meget speciel dato, ikke kun fordi den giver kvinder en stemme, men også på grund af sammenhængen mellem bilen og den personlige frihed den giver.

Kåringen af WWCOTY er delt op i to runder. I første afstemningsrunde blev de bedste biler i hver kategori kåret blandt de i alt 59 kandidater, hvor vinderne blev:

  • Kia Niro (bedste bybil)
  • Jeep Avenger (bedste familie-SUV)
  • Citroën C5 X (bedste store bil)
  • Nissan X-Trail (bedste store SUV)
  • Audi RS 3 (bedste performance bil)
  • Ford Ranger (bedste 4×4)

I anden runde var disse 6 finalister grundlaget for kvindernes kåring af Verdens Bedste Bil 2023. Og her blev den supreme vinder over dem alle, Kia Niro.

Den helt nye Kia Niro følger i fodsporene på den populære førstegenerations Niro, en model, der gjorde meget for at øge kendskabet til Kias mærke i hele verden. Den nye generation af Niro drager fordel af et helt nyt design og har samtidig fået omfattende opgraderinger både i interiør og eksteriør for igen at sikre modellen en ledende position i C-CUV-segmentet.

“Dette års kåring var særlig vanskelig på grund af det fremragende niveau for alle kandidaterne. Hver af finalisterne havde tilstrækkelige egenskaber til at vinde titlen som den bedste. Til sidst, og efter megen granskning, tippede vægten dog kraftigt til fordel for Kia Niro,” siger Marta Garcia, administrerende præsident for WWCOTY.

Jurymedlem fra Belgien, Sabrina Parant, begrunder sin stemme med følgende, “Kia fortsætter med at imponere mig… Efter EV6 og Sportage-modellerne er Kia Niro en fleksibel model, der tilbyder et attraktivt design, kvalitet/luksus og en række motorer, hvor alle bilkøbere kan finde et match til deres mobilitetsbehov. Jeg sætter især pris på den komfortable kabine og velfungerende teknologi. En bil, der har alt i komfortudstyr…”.

“Den nye Kia Niro følger stort set samme succesrige opskrift som den gamle Niro med valget mellem både forbrændingsmotor (fra hybrid til plug-in-hybrid) og en fuldt elektrisk bil. Indtil sit sidste produktionsår var den første Niro en hidtil uset succes i Holland. Ingen model solgte bedre. Vi ventede spændt på den nye opgraderede model, som ikke skuffede. Den er smartere, mere stilfuld, mere moderne, mere effektiv og lidt mere rummelig”, siger det Hollandske jurymedlem, Odiel Mennink.

“Rummelig, praktisk, tilgængelig med flere drivlinjer (HEV, PHEV og BEV) med lavt forbrug”, jurymedlem, Solveig Grewe, Tyskland.

Al afstemningen forbundet med kåringen er verificeret af Grant Thornton fra deres kontor i Auckland, New Zealand. Denne revisor har certificeret resultaterne af WWCOTY siden starten i 2009.

Jason Jeong, præsident for Kia Europe, kommenterer: “Vi er dybt beærede over at vinde titlen som Women’s World Car of the Year 2023. Vores nye generation af Niro symboliserer, hvor langt mærket er nået, og den har allerede været en succes hos kunder og medier i hele verden. Sejren giver os fornyet energi i vores arbejde med at blive førende udbyder af fremtidssikrede mobilitetsløsninger.”

Kias kompakte Niro crossover er baseret på tredje generation af Kias K-platform og fås med tre avancerede drivlinjer: hybridelektrisk (HEV), plug-in hybrid (PHEV) og batterielektrisk (BEV). Dette sikrer, at der er en Niro, der passer til ethvert behov, og hjælper flere forbrugere med en glidende overgang til elektrificeret mobilitet.

Niro EV-varianten leverer op til 460 km elektrisk rækkevidde, mens PHEV-modellen giver op til 65 km elektrisk rækkevidde, mere end tilstrækkeligt til de flestes hverdagsbehov. Niros rummelige og funktionelle interiør er indrettet med bevidste valg ift. materialer og nyder godt af Kias nyeste infotainment- og opkoblingsfunktioner.

Kias model line-up vil indeholde 14 fuldt elektriske modeller inden udgangen af 2027, i overensstemmelse med mærkets Plan S-strategi. I 2023 debuterer den længe ventede EV9 SUV. Denne nye model er baseret på Kias Electric Global Modular Platform (E-GMP), og vil indlede en ny æra med sofistikeret, fremtidssikret mobilitet for mærket.

Om Women’s World Car of the Year
Women’s World Car of the Year er den eneste bilpris i verden, hvor juryen består udelukkende af kvindelige motorjournalister. Prisen blev skabt af den newzealandske motorjournalist Sandy Myhre i 2009. Hun er ærespræsident, mens Marta García er administrerende præsident.

Denne unikke pris har til formål at anerkende årets bedste biler og give en stemme til kvinder i bilverdenen. Afstemningskriterierne er baseret på de samme principper, som guider enhver bilist ved valg af bil. Juryen vælger ikke en ‘kvindebil’, idet biler ikke er kønsspecifikke. Aspekter som blandt andet sikkerhed, kvalitet, pris, design, køreegenskaber, fordele og miljøaftryk tages i betragtning ved afstemningen.

Men ud over at vælge årets bedste biler, er målet også at synliggøre kvinder i bilverdenen og bidrage til at gøre kvinders stemmer hørt på alle kontinenter, fordi mobilitet for en kvinde betyder adgang til mange personlige og professionelle muligheder.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Få nyhederne først

Hold dig på forkant og bliv informeret ved at
abonnere på vores månedlige nyhedsbrev i dag.