Kia skitserer smart teknologi til at opkoble og oplade næste generation af elektriske mobilitetsløsninger

Kia introducerer en række smarte teknologier, der sigter mod at gøre elbiler mere praktiske og effektive end nogensinde før – med Kia Connect, Kia Charge og Kia Smart Charging: V1G (Automated Unidirectional Smart Charging), V2H/B (Vehicle-to-Home/Vehicle-to-Building), og V2G (vehicle-to-grid).

“At levere den næste generation af elektriske mobilitetsløsninger involverer det enkle og holistiske samspil mellem elektrificering, opkoblingsmuligheder og nye tjenester,” sagde Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product hos Kia Europe. “Fra og med den nye EV9 arbejder Kia på at gøre elbiler fuldt opkoblede og fremtidssikrede ved at introducere opdatering af bilen, efterhånden som nye innovationer og funktioner bliver tilgængelige.”

Nye opkoblingsmuligheder skal forbedre kundeoplevelsen

Kias overordnede teknologistrategi sigter mod at skabe problemfri og enkel forbindelse gennem integrerede netværk. Kia Connect fremmer en “online” forbindelse mellem bilen, Kias servere og dataudbydere, hvilket gør det muligt at levere opdateringer og information i realtid til føreren via Connected Car Cloud. Kia bruger også live-data til at forbedre kundeoplevelsen ved at gøre det nemmere at finde tilgængelige ladestationer og forudsige vedligeholdelse af bilen. Derudover kan livedata hjælpe med at gøre vejene mere sikre for alle, muliggøre effektiv styring af flåder og forbedre udrykningstider i nødsituationer.

Virksomhedens opkoblingsstrategi strækker sig til den dedikerede Kia Connect-app, der giver kunderne mulighed for at drage fordel af funktioner, der er tilgængelige i den nye Kia Connect Store. Det er en online shop, hvor kunden kan købe opgraderinger til deres biler, hvilket gør det muligt for et køretøj løbende at blive opdateret med de specifikke teknologier, kunden ønsker.

EV9 bliver den første bil, der vil drage fordel af Kia Connect Store, som også er den første Kia model, der har Connected Car Navigation Cockpit (CCNC), med dual-band GPS for forbedret placeringsnøjagtighed. Over-the-air opdateringer gør det muligt for systemet at gennemgå konstante forbedringer med de seneste navigationskort, brugerflader og softwareopdateringer. Herudover vil Kia EV9 også få EV Route Planner-funktionen, som foreslår de bedste opladningspunkter baseret på bilens batteriniveau, på vej til en given destination.

Kunderne skal have den optimale produktoplevelse

Kias globale strategi er at gøre opladningen enkel og bekvem for kunderne, hvad enten det er på offentlige ladestandere, hos forhandlere eller med wallboxen derhjemme.

Kia Charge-appen giver kunderne mulighed for at bruge et omfattende ladenetværk med et enkelt abonnement. Netværket i Europa omfatter mere end en halv million ladepunkter i 28 lande, og det fortsætter med at vokse takket være paneuropæiske partnerskaber med Ionity og Digital Charging Solutions (DCS) samt lokale ladeudbydere.

I forhold til offentlige hurtigladere, udvider Kia regionale joint ventures for at etablere 30.000 nye ladere inden 2030. Samtidig med at virksomheden også opretter co-brandede hurtigladere hos Kia forhandlerne.

Frigør elbilernes kraft

Kia Smart Charging giver kunderne større fleksibilitet til opladning af elbiler. Fremskridt inden for opkobling tager EV-opladning og strømforbrug ind i en ny æra gennem to-vejsopladning. Dette gør det muligt for energi at flyde begge veje, ind og ud af bilen. Derfor har EV9 mulighed for V1G (Automated Unidirectional Smart Charging, Vehicle-to-Load (V2L), Vehicle-to-Building/Vehicle-to-Home (V2B/V2H) og Vehicle-to-Grid (V2G).

V2L, der blev introduceret med Kia EV6, giver kunderne mulighed for at forsyne 110V/220V-apparater via bilens batteri. V2B og V2H refererer til bilens evne til at forsyne en bygning eller kundens hjem med strøm (en fuldt opladet EV9 med et 99,8 kWh batteri kan forsyne en husstand med strøm i 5 til 10 dage). V2G betyder, at bilen kan overføre energi direkte til elnettet.

En V2G-aktiv bil, som EV9, kan bruges til at lagre energi fra vedvarende kilder og føre den tilbage til elnettet på tidspunkter, hvor solen ikke skinner, eller vinden ikke blæser. Dette kan være med til at stabilisere nettet, understøtte brugen af bæredygtig energi og potentielt reducere kundens el omkostninger. I et bredere perspektiv kunne tusindvis af elektriske køretøjer tilsluttet nettet fungere som et virtuelt kraftværk, der potentielt leverer nok energi til at drive byers midlertidige strømforbrug.

Mens Kia fortsætter sin transformation til udbyder af fremtidssikrede mobilitetsløsninger, gør virksomheden opkobling, elektrificering og problemfri praktik til en absolut prioritet – ved at lancere 15 elbiler inden 2027 samt innovationer, der vil forbedre mobiliteten og støtte elnettet i hele Europa.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Få nyhederne først

Hold dig på forkant og bliv informeret ved at
abonnere på vores månedlige nyhedsbrev i dag.