Kia EV9 nomineret til Car of the Year 2024

Kia EV9 er blevet nomineret til finalerunden af Car of the Year 2024 (COTY) i Europa. Den fuldt elektriske SUV er foreløbigt blandt de 7 finalister ud af i alt 28 nye bilmodeller, lanceret i år, udvalgt af de 59 COTY-jurymedlemmer fra 22 lande. Vinderen af titlen som Car of the Year 2024 vil blive offentliggjort mandag den 26. februar på Geneve International Motor Show.

Ligesom den prisvindende elektriske crossover, Kia EV6, er den fuldt elektriske Kia EV9 bygget på den dedikerede E-GMP-platform. EV9 er en af de første syv-sæders elbiler på markedet, og tilbyder et rummeligt interiør med lounge-lignende komfort. Med hensyn til rækkevidde er EV9 den perfekte løsning til familieture, da den kan tilbagelægge op til 563 km på en opladning. Takket være 800V-teknologien modtager 99,8 kWh-batteriet 249 km rækkevidde på bare 15 minutter, hvilket giver enestående effektivitet for sin klasse.

Jason Jeong, præsident hos Kia Europe, kommenterede: “Hos Kia er vi stolte af at være nomineret til prisen som Car of the Year i Europa for tredje gang i træk med den nye EV9. Kia EV9 følger i fodsporene på den prisvindende EV6, Car of The Year i 2022, hvilket beviser vores ambition om at etablere os som et førende EV-mærke på det europæiske marked.”

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Få nyhederne først

Hold dig på forkant og bliv informeret ved at
abonnere på vores månedlige nyhedsbrev i dag.