Kia EV9 vinder Innovationsprisen 2024

Ved Årets Bil 2024 prisuddelingen, tirsdag aften den 28. november, fik den fuldt elektriske Kia EV9 æresprisen, ”Innovationsprisen 2024”. Det er tredje gang en Kia model tager denne ærespris med hjem. Sidste gang var i 2022 for Kia EV6.

Kia EV9 var ligeledes nomineret til prisuddelingens primære titel, Årets Bil i Danmark 2024. Denne titel gik i år til BMW i5.

Det er journalister fra organisationen, Danske Motorjournalister, der står bag kåringen af Årets Bil i Danmark. Udover at kåre Årets Bil, uddeler organisationen også tre ærespriser, Bilglædeprisen, Designprisen og Innovationsprisen.

Kia EV9 var nomineret til alle tre ærespriser, hvilket er en præstation i sig selv – og vandt altså Innovationsprisen 2024. BMW i5 tog Bilglædeprisen, mens Fisker Ocean nappede designprisen.

”Det er en fin anerkendelse af Kia mærket, når vi endnu engang modtager Innovationsprisen. Det er et vidnesbyrd om det hårde arbejde og dedikation fra Kia ift. at udvikle og udbrede elektrisk mobilitet” sagde Lene Mejdal Iversen, PR ansvarlig for Kia Import Danmark. “Prisen er en anerkendelse af Kias vilje til at føre an i retning af elektrificering, banebrydende teknologi og innovation, der redefinerer bilindustrien.”

Kias EV9-flagskib er mærkets første dedikerede fuldt elektriske SUV med 3 sæderækker. Den helt nye EV9 har allerede, kort efter sin globale lancering, vundet flere titler. Den fuldt elektriske 7-personers SUV er netop også blevet nomineret til den europæiske titel; Car of the Year 2024.

Kia har længe været en pioner inden for elektrificering. Og med sin omlægning i 2021 har mærket fremskyndet overgangen til elbiler for at styrke sin position som en af verdens førende udbydere af e-mobilitet. Alene de første 10 måneder af 2023 havde 48 % af de ny-indregistrerede Kia-biler et ladestik (salgsandel EV og PHEV). På det samlede danske marked udgjorde andelen af EV og PHEV modeller 43 % (ifølge DBI).

Perfekt ledsager til familieture: Maksimal plads, variation og rækkevidde

Ligesom den prisvindende elektriske crossover, Kia EV6, er den fuldt elektriske Kia EV9 baseret på den dedikerede E-GMP-platform. En af de første syv-sæders elbiler på markedet, EV9 tilbyder et rummeligt interiør med lounge-lignende komfort. Den fås også i en seks-sæders konfiguration (ekstraudstyr til GT-line version). I denne sædekonfiguration er de to individuelle sæder på anden række Relaxion-sæder ligesom forsæderne.

Bagagerumsvolumen på op til 2.393 liter og trækkapacitet på 2,5 tons er uovertruffen i e-SUV-segmentet.

Integreret med V2G batteriteknologi til tovejsopladning er EV9 teknologisk forberedt til fremtidige krav. Den er også førende inden for tilslutningsmuligheder og repræsenterer den første Kia-model, der tilbyder opdateringer og opgraderinger via den nye Kia Connect Store.

Den fuldt elektriske EV9 inkarnerer det robuste, men sofistikerede udseende, der passer til en flagskibs-SUV. Det kasseformede, trekantede Opposites United-designsprog på EV9 understreger spændingen af dens korte udhæng og lange akselafstand, skubbet til hjørnerne over den modulære E-GMP platform. EV9 er den anden Kia-model baseret på E-GMP-platformen og den første med fjerde generations batteriteknologi designet til forbedret energitæthed. EV9 tilbydes i to varianter, en Premium Launch Edition med baghjulstræk, 203 hk og en rækkevidde på 563 km på en opladning og en GT-line med firhjulstræk, 384 hk og 505 km på en opladning. Uanset variant kommer den som standard med et 99,8 kWh batteri. Og takket være Kias 800V-teknologi kan batteriet oplades fra 10 % til 80 % på kun 24 minutter under ideelle forhold. Inden for 15 minutters opladning kan man opnå 249 km rækkevidde, hvilket giver enestående effektivitet for klassen.

Var denne artikel nyttig?
JaNej

Få nyhederne først

Hold dig på forkant og bliv informeret ved at
abonnere på vores månedlige nyhedsbrev i dag.